Josef Zavřel

Body ministerské...

11. 03. 2008 12:45:03
Ještě se nezažily včechny taxy, kterými je možné ohodnoti přestupky řidičů auž se mění jejich szebník, nebo se upravuje seznam přestupků hodných "obodování"

Ministerstvo dopravy tvoří jeden legislativní zmetek za druhým a to se netýká jen silniční dopravy. O tom jak a s jakým efektem řídí státní podnik ČD, čeho se dopouští "koncepčností" se kterou řídí a usměrňuje stále větší procento nákladní přepravy na silnice, by mohli obyvatelé měst, vesnic a sídel trotnutých silnicemi všech tříd držet přednášku.

Ministerští úředníci a odpovědní nohsledové na postech v úrovni krajů sami sobě jistě najdou klidné, nerušené místo pro život a odpočinek a v době, kdy budou konat skutky pro dobro jejich dobrodinců, chápejme nás, jejich sponzorů díky našim daním, nebudou váhat a povolí další stavbu silnice či rychlostní komunikace, jen aby nechali "betonové lobby" jako se teď říká, vydělat. Nic na tom nemění skutečnost rekonstruovného koridoru a další investice do železnice. Alespoň bude na kolejích klid a budou si přičinliví moci vzít kolejnice do sběru...

Pozastavuji se nad snahou změnit bodový systém. Proč se důsledně nedodržuje stávající? Proč se neřekne, že se s vyhodnocením počká alespoň 3 roky, aby se poznalo s maximální možnou mírou přesnosti, jak se osvědčil? I Julínek a Cikrt chtějí dodržet dobu alespoň 6. měsíců pro ověření jejich díla.

Stačilo by, aby se důsledně kontrolovalo to jak se bodový systém dodržuje. Denně je vidět kolik lidí na silnicích ztrácí život, či zdraví. Proč se jak ministerstvo dopravy tak ministerstvo vnitra zabývají něčím co zpackali. Proč nevyvodí důsledky do svých řad? Jistě byly za bodový systém uděleny odměny a pak se ptám proč nejsou i postihy? Vždyť všude jinde tomu tak je.

Policie, především prezentacemi mediálně zviditelňovaného ministra, mimo nových služeben má starost o nové uniformy a vybarvení svých automobilů. Je mně jedno zda budou mít na autě jeden pruh, nebo bude auto pomalované klínovým písmem. Chci, aby dohlíželi a postihovali všechny, kdo nechtějí dodržovat již jednou schválené zákony a pravidla. To je jediné proč mají existovat. To, že mají mít optimální podmínky pro práci je samozřejmost. To potřebuje každý. Nemyslím si, že líbivě znějící "argumenty" jsou prospěšné řešení toho, co denně vídáme kolem sebe.

Pak je ještě jedna možnost, že je nám předkálána snůška "problémů", aby jsme si nevšímali podstantného pro naše obyčejné žití. To, že ať chceme nebo nechceme, stejně tady bude radar, stejně budeme dříve nebo později platit úplně za všechno, stejně zase nebudeme připraveni na velkou vodu, hodně sněhu, stejně přijdou nové Emmy, Klárky... zastupující mediální vábničky. Avantýry mocichtivých mají jediný cíl, zabývat se vším jiným než se soustřeďovat na to jak pro nás pracují ti, kteří slibovali roztrhání svých těl pro věci veřejné. Zase budou hned po letních dovolených slibovat silnice tam kde nejsou, zrušení silnic tak kde jsou, nastolení pořádku, tam kde není.... tu druhou variantu snad ani slibovat nemohou...

Pěkný den

Autor: Josef Zavřel | karma: 9.47 | přečteno: 610 ×
Poslední články autora