Jarní počasí, podzimní nálada

Venku je šedivo a nevlídno. Všechno je jinak, než by mělo být. Počasí není lednové, ceny nejsou příznivé a i lidi se k sobě chovají nelidsky. Zse se na nás valí vlna násilí, dodávaného komerční krvavou televizí z kopce Barrandov. Všechny ty hrůzy a děsy, které nám hned od 17:00 "tlačí" na obrazovku mají jen jediný cíl. Ne, že diváku obdržíš vzdělání, kulturu a zábavu vhodnou pro Tebe, Tvé děti, rodiče a prarodiče, ale je třeba Tě vyděsit, abys nechodil ven, nechtěl po radních, poslancích senátorech a všech členech čehosi, co se nechalo Tebou zvolit, plnění toho k čemu se ve slabých chvilkách Tvého přesvědčování dopustili. Slibů o obchvatech obcí, chodnících, kontrolách nepoctivých obchodníků, dodržování zákonů.

Cílem všeho toho je unifkovat požadavky na kulturu, vzdělání a potřeby, aby jsme měli za modlu mletou krávu v housce, vyznávali pruhy a hvězdy, nebo jen pruhy a jen hvězdy ???

Lidi bez fantazie a vlastního uvažování jsou tím, co popsal Orwel a jistě i jiní, označovaní za nepřízpusobivé přáním mocných. Nebuďme jen konzumním stádem, ale mějme svou jedinečnou lidskost za nejvyšší normu vzájemného chování.

Žabomyší spory zda bude na Hradě Honza, Vašek, nebo Karel jsou pro směr toku řek, rotaci Země a konzistenci stolice obyvatel Petřin, nebo Horní Dolní nepodstatné.

Jen nechci, aby se předsedové partají veřejně uráželi před 22. hodinou. dbám na výchovu dětí a jestli si chtějí ukazovat prostředníčky, opouštět manželky, vydržovat milenky, nebo objímat stromy a opíjet se je mně jednou. Hlavně ať mně, mým blízkým a přátelům, svým jednáním neškodí a neubližují. Už tak dost, že je platím ze svých daní o jejichž určení , kam půjdou mám zájem rozhodovat sám. Politikům NEVĚŘÍM !!!

JAk říkám nic není tak jak má být. Zima se nechová tak jak má....

Autor: Josef Zavřel | středa 23.1.2008 14:12 | karma článku: 6,34 | přečteno: 521x
  • Další články autora

Josef Zavřel

Zvyšování cen el. energie

24.6.2008 v 8:28 | Karma: 11,95

Josef Zavřel

Jen pro informaci

9.4.2008 v 8:04 | Karma: 19,41

Josef Zavřel

Derby pražských "S"

1.4.2008 v 10:02 | Karma: 10,54