Buďme sví pro svou osobitost jedineční

Zima nezima

Příroda nehledí na kalendář, přání lidí a zvyklosti, které pan Lada vykreslil snad už jen pro vydavatele pohlednic a pamětníky. Dnes se nesáňkuje z každého kopečku, či stráně. Na sníh se díváme z vytopených obýváků s nostalgií a ti spořivější, či majetnější jedou za sněhem na svahy Alp, či Krkonoš, což vyjde skoro stejně draho.

Míň odolní, jsou v tomto čase, kdy zimní radovánky vymezují větší míru času volna na možném sledování dění, na sebevzdělávání, koníčky a stávají se četnějším cílem působení médií. Obávám se vymývání mozků příběhy z "nářezu" seriálových osudů doktorů, podnikatelů, právníků, detektivů zhrzených a štěstných osudů. K tomu ještě dílo "patvořené" politiky... Nechci se nechat vtáhnout do virtuálního světa, vydávaného za demokracii, když to co včera dnes trvïli už je dnes opačně a zítra se možná bude dávat do "kladby".

Naučme se být sami sebou a ne jen členy stáda, které z nás konzumní společnost cíleně dělá.

Vy ještě nemáte LCD, nebo plazmu? A v Alpách (Krkonoších, v Řecku, Egyptě, Maledivách) jste nebyli?? Pak se divím, že Vás Velký Bratr ještě nesleduje a nebo o tom nevíte. Co není bude. Velký Bratr se na to připravuje.

Obrana proti tomu je jednoduchá. Buďme sami sebou a nenechávejme se vtáhnout do konzumu modly "mleté krávy s křupavým zeleným čímsi, odpornou břečkou a hnědou tekutinou" vydávané za standard vytříbené chuti a životního stylu. I tím je oslabíme až zmizí...

Jsem idealista, ale já to tak dělám a vidím že to je  příjemné a i k žití.

Mějte se pěkně a běžte se projít do přírody,než Vám nezbyde se jen dívat na stromy v televizi...

Hezký den

Autor: Josef Zavřel | středa 23.1.2008 7:00 | karma článku: 6,74 | přečteno: 518x
  • Další články autora

Josef Zavřel

Zvyšování cen el. energie

24.6.2008 v 8:28 | Karma: 11,95

Josef Zavřel

Jen pro informaci

9.4.2008 v 8:04 | Karma: 19,41

Josef Zavřel

Derby pražských "S"

1.4.2008 v 10:02 | Karma: 10,54